Nieuws

Drie mensen van balkons gehaald bij woningbrand Kimwierde

Zondagmiddag rond 14 uur is er brand uitgebroken in een flatwoning aan de Kimwierde in Almere Haven. Vanuit een woning op de tweede verdieping kwam zwarte rook. De brandweer heeft de brand geblust en kon voorkomen dat de brand zou overslaan naar andere woningen. De brandweer had opgeschaald naar ‘middelbrand’. De hoogwerker heeft drie mensen van balkons gehaald, omdat zij door de rook niet meer door het trappenhuis de flat konden verlaten.

Eén ambulance en de officier van dienst geneeskunde kwamen ter plaatse om de bewoners te controleren op letsel. Drie personen zijn nagekeken. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De omgeving en straat van de woning werden afgezet.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de woning te inventariseren. Alle bewoners van het betreffende blok hebben contact gehad met de officier van dienst van de brandweer en gemeente over de nasleep van de brand.

Een gedachte over “Drie mensen van balkons gehaald bij woningbrand Kimwierde

  • Misschien dat Ymere nu toch eens gaat nadenken over brandmelders in deze woning. Woon ook aan de Kimwierde, en na meerdere koolmonoxide problemen nog steeds niet nagedacht over brandveiligheid. Dit zijn ze immers nog niet verplicht!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *