Nieuws

Touringcar ramt viaduct bij station Almere Buiten

Een touringcar heeft zaterdag schade opgelopen bij station Almere Buiten nadat de bus te hoog bleek om onder het viaduct door te rijden. De bus is door een bergingsbedrijf weggesleept. 

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden het hele weekend geen treinen tussen station Oostvaarders en Weesp. De NS heeft bussen ingezet om de reizigers te vervoeren. Ondanks dat er op de gehele route borden staan, die aangeven welke route de chauffeurs moeten rijden, ging het bij station Almere Buiten toch mis.

Een chauffeur reed met een te hoge bus onder het viaduct door, met schade aan de bovenzijde van de bus tot gevolg. De bus is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Het is niet de eerste keer dan er problemen zijn met NS bussen, een aantal jaar geleden kwamen verschillende bussen vast te zitten bij keeracties op de busbaan. Op initiatief van de gemeente Almere zijn samen met NS en haar busvervoerders zijn toen extra maatregelen getroffen.

Foto 1-3: Facebook

 

3 gedachten over “Touringcar ramt viaduct bij station Almere Buiten

 • Ik denk inmiddels dat Almere Buiten wel toe is aan een hoogte detectie systeem.
  Denk dat die kosten zo gedekt zijn dan al die reparatie kosten..

  Beantwoorden
  • Je hebt touringcar chauffeurs én touringcar chauffeurs. Duur detectiesysteem is niet nodig hang wat kettingen op 3 meter voor t viaduct.

  • Klopt, maar het zijn niet alleen de touringcars, ook vrachtwagen bijvoorbeeld bij de AH.
   Anyway doelde niet echt op een echt hoogte detectie systeem, maar iets dat in iedere geval voorkomt dat er schade aan de brug is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *