Nieuws

22-jarige man aangehouden voor overval woning Literatuurwijk

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden voor een poging woningoverval. Hij wordt ervan verdacht samen met een mededader op zaterdag 15 februari een woning aan de Annie M.G. Schmidtweg in Almere te zijn binnengedrongen.

Het is zaterdag 15 februari, rond half negen in de avond, als er wordt aangebeld bij een huis aan de Annie M.G. Schmidtweg in Almere. Als de bewoners open doen worden ze bedreigd met een steekwapen en ontstaat er een worsteling. Uiteindelijk slaan de twee woningovervallers zonder buit op de vlucht. Het gebeurde maakte diepe indruk op de bewoners, een wat ouder echtpaar, maar gelukkig raakte niemand ernstig gewond.

De politie startte direct een onderzoek. In de opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland werden beelden getoond van de daders. Hierop kwamen diverse tips binnen en de verdachte werd herkend aan de hand van de beelden. Daarop kon hij worden aangehouden.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij blijft in elk geval nog twee weken vast zitten. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *