Nieuws

Brand bij zendmast Almere Haven

Bij een zendmast aan het Markendwarspad in Almere Haven is maandagavond brand uitgebroken. De politie doet onderzoek.

De brandweer werd rond 19:15 uur gealarmeerd voor een afvalbrand. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van brand bij een telecom-zendmast naast het terrein van voetbalvereniging FC Almere. De brandweer heeft de brand geblust. Later zijn zij nogmaals ter plaatse gekomen om de locatie te verlichten.

Mogelijk heeft de brand te maken met verhalen die op sociale media rondgaan over een verband tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus. De afgelopen dagen hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden rondom zendmasten in Nederland. De incidenten variëren van sabotage tot brandstichting.

De politie heeft het gebied rondom de zendmast afgezet en doet onderzoek. Daarbij worden onder andere speurhoden voor ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *