Kort nieuws

Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten

De jaarwisseling is in Almere zonder grote incidenten verlopen. Dat hebben hulpdiensten en de gemeente laten weten.

De brandweer spreekt van een beheersbare jaarwisseling, met meer incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op het bestrijden van container- en afvalbranden. Tijdens de jaarwisseling zijn wel verschillende auto’s in brand gevlogen. Dit gebeurde op de Hanzeweg in de Oostvaardersbuurt en de John Fordstraat in Filmwijk. Een autobrand op het Nescioplantsoen in de Literatuurwijk kon op tijd door buurtbewoners worden geblust. Op de Fruitweg in Parkwijk ging een heg volledig in vlammen op. Een melding van een middelgrote brand op de Hannah Arendtweg in Oosterwold bleek te gaan om een groot vreugdevuur. Op het Pigmentpad in de Regenboogbuurt werd de brandweer gevraagd om een brandende gasfles veilig te stellen.

De gemeente laat weten dat het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest. De sfeer in de verplichte vuurwerkvrije zones was gemoedelijk. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade. Met name in Tussen de Vaarten is de schade aan straatmeubilair groot. Er werden onder andere een bushokje, containers, prullenbakken en verkeersborden opgeblazen. Ook werden op verschillende plaatsen stadsbussen met vuurwerk bekogeld. Hierop werd het busverkeer in Tussen de Vaarten vroegtijdig beƫindigd door Keolis.

De politie heeft ook geen melding gemaakt van grote incidenten tijdens de nieuwjaarsnacht. Gedurende de avond werd het zicht op de Almeerse wegen zeer slecht. Vanwege mist en vuurwerkdampen werd het zicht op sommige plekken minder dan 5 meter. De politie adviseerde daarom automobilisten om meer afstand aan te houden en de snelheid te verminderen. Door het KNMI werd eerder al code oranje afgegeven en gaf het RIVM een stookalert af.

Alle meldingen zijn terug te vinden in ons liveblog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *