Nieuws

Achtervolging eindigt met ongeval op Waterlandseweg

Op de Waterlandseweg ter hoogte van industrieterrein Stichtsekant heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Dit gebeurde nadat de bestuurder op de vlucht was geslagen voor de politie. Een persoon raakte gewond.

Agenten uit Harderwijk gaven een stopteken aan een automobilist naar aanleiding van een melding van een verdachte situatie. De bestuurder sloeg op de vlucht en negeerde meerdere keren een rood verkeerslicht. Om 10:55 uur eindigde de achtervolging op de Waterlandseweg bij Industrieterrein Stichtsekant. De bestuurder reed door het rode verkeerslicht en veroorzaakte een aanrijding. Een bestelbusje sloeg daarbij over de kop.

De politie heeft de twee inzittenden van het vluchtvoertuig ter plaatse direct gearresteerd. De bestuurder van de bestelbus die bij de aanrijding betrokken raakte, is gewond geraakt en naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen lijken volgens de politie mee te vallen. De recherche doet onderzoek. Vanwege het onderzoek is een deel van de Waterlandseweg geruime tijd afgesloten geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *