Kort nieuws

Automobilist zwaargewond na keermanoeuvre op A6

Op de A6 bij Almere Buiten heeft maandagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een bestuurder had de afslag Almere Buiten Oost gemist en probeerde te keren op  de snelweg.

Het ongeval vond rond 22:30 uur plaats op de A6 richting Lelystad. De politie meldt dat een bestuurder keerde vanaf de hoofdrijbaan en bij het oversteken van de parallelbaan kon een naderende auto niet meer ontwijken. Zo ontstond er een ongeval met een enorm snelheidsverschil. De bestuurder van de kerende auto is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Beide auto’s zijn total-loss. De A6 richting Lelystad was voor onderzoek meerdere uren afgesloten.

Bestuurders halen volgens de politie er geregeld gevaarlijke capriolen uit als ze een afslag gemist hebben sinds de nieuwe verkeerssituatie.

 

4 gedachten over “Automobilist zwaargewond na keermanoeuvre op A6

 • Ik heb al 2 x moeten remmen en uitwijken voor lui die dwars de parallelbaan overstaken, een vangrail zou het onmogelijk maken.

  Beantwoorden
 • Mafkees. Gelukkig heeft de tegenligger niets. Rijbewijs afpakken en niet meer laten rijden

  Beantwoorden
 • Zelf ook een keer de afslag gemist en dan heb je dus behoorlijke pech maar liever doorrijden tot lelystad en weer terug rijden dan mijn leven wagen met dit soort manouvres. Ik hoop dat de bestuurder er weer bovenop komt. Het is een harde les.

  Beantwoorden
 • Bikkel vd Groomscherscbach

  permanent camera bewaking met kentekenregistratie net als n trajectcontrole over een stuk van 10 km dan pak je dit hufterig gedrag aan en een rijdende undercuverauto die meteen de bestuurde staande kan houden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *