Nieuws

Almere zonder stroom na storing in verdeelstation

Zaterdagochtend is de stroom in Almere uitgevallen. Vele liftopsluitingen en enkele ongevallen waren het gevolg.

Omstreeks 9:30 uur viel een stroomverdeelstation op de Veluwsekant in Almere uit. Als gevolg daarvan vielen ook de verdeelcentra op de Markerkant, De Vaart, Pampus en ’s Graveland (’t Gooi) uit, zo laat netbeheerder TenneT weten. Door het uitvallen van de stroom kwamen er door heel Almere mensen vast te zitten in liften. Tot nu toe staat de teller op 13 meldingen van een zogenaamde liftopsluiting. De brandweer is druk geweest om de mensen uit de vastzittende liften te halen.

Na een half uur keerde de stroom in een deel van Almere weer terug, dit was onder andere in Muziekwijk, Stedenwijk en Literatuurwijk. Korte tijd later werd de stroomvoorziening ook hersteld in Haven, Buiten en een deel van Almere Stad. Zo is in Waterwijk de stroomvoorziening nog niet teruggekeerd. Hierdoor kan een sportevenement in de sporthal voorlopig niet doorgaan. Door de stroomstoring vielen onder andere de verkeerslichten uit, moesten winkels sluiten en konden automobilisten de parkeergarage niet verlaten.

Ongeval
Rond 10:45 uur ontstond hierdoor een ongeval op de kruising van de Hogering met de Markerdreef. Bij dit ongeval zijn een auto en een bestelbusje met elkaar in botsing gekomen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen te behandelen. Als gevolg van de stroomstoring werd ook het treinverkeer volledig stilgelegd. Dit was onder andere vanwege een kleine brand langs het spoor bij station Almere Buiten. De treindienst wordt inmiddels weer opgestart. Tussen Weesp en Almere Centrum heeft de NS wel bussen ingezet.

Water
In de loop van de ochtend is tevens de waterdruk weggevallen in delen van Almere. Dit is onder andere in Almere Stad het geval. Dit vanwege een storing bij het pompstation. Ook het telefoonnetwerk van verschillende providers ligt nog steeds plat.

Naar verwachting zal de stroomstoring rond 12:45 uur volledig verholpen zijn.

3 gedachten over “Almere zonder stroom na storing in verdeelstation

  • Marij van Donkelaar

    0ok in Almere Haven (de Gouwen) viel hedenmorgen tussen ongeveer 11.00 en 12.00 weg.

    Beantwoorden
  • Nou, hier in Almere haven nog geen normaal water!!! ??

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *