Kort nieuws

Grote brandoefening seniorenflat Bouwmeesterbuurt

Woensdagmiddag is er een grote brandoefening gehouden in de seniorenflat aan het C. van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt. Het doel van de oefening was om de bewoners, veelal oudere mensen die vaak minder goed ter been zijn, te laten ervaren hoe het er in geval van een brand aan toe gaat en hoe zij het gebouw snel en veilig kunnen verlaten.

Het idee voor de oefening ontstond tijdens een bewonersvergadering, ongeveer een jaar geleden. De bewoners zijn in overleg gegaan met verhuurder Ymere, die het idee hebben opgepakt en ook de brandweer om medewerking hebben gevraagd. Woensdagmiddag was het zover. Er ontstond brand op de zesde etage van de flat, waardoor alle bewoners hun woning moesten verlaten.

De brandweer kwam ter plaatse met twee autospuiten en een hoogwerker. Bewoners verlieten de flat, maar niet iedereen kon het gebouw verlaten. Na enige tijd werden er nog twee slachtoffers door de brandweer naar buiten gebracht.

Voor de brandweer was het ook een mooie mogelijkheid om te oefenen en meer bekend te raken met de flat. De oefening zal worden geƫvalueerd om eventueel verbeteringen in de procedure van handelen aan te kunnen brengen. De bewoners worden hier ook weer bij betrokken. Het was de eerste keer dat Ymere op deze schaal een oefening heeft georganiseerd in een wooncomplex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *