Groot gebied ontruimd in Centrum vanwege verdacht object

Vrijdagmiddag rond 12:30 uur is er een verdacht object gevonden in het stadshart van Almere Centrum. De omgeving is ruim afgezet. 

Op de stoep bij de ingang van de tunnel op de Hospitaaldreef ligt een object dat lijkt op een explosief. De politie en handhavers van de gemeenten hebben de directe omgeving ontruimd en afgezet. De tunnel voor al het verkeer afgesloten. Op de wegen in en rond het centrum staan lange files. Het busverkeer van en naar het Centrum is door de ontruiming gestremd.

Woningen en verschillende panden in de omgeving zijn afgezet. Dit betreft onder andere de Basic Fit en de parkeergarages. De afzetting is sinds de vondst steeds ruimer geworden. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig en er is vanwege de coördinatie opgeschaald naar GRIP 1. De explosieven opruimingsdienst is ter plaatse en doet momenteel met een robot onderzoek.

De gemeente heeft de Burgerzaal opengesteld voor bewoners die uit hun huis zijn geëvacueerd vanwege het gevonden verdachte pakketje onder het gebouw van de Hema. De bewoners worden opgevangen. Meer info en foto’s volgen.

Update: 14.50 uur: De omgeving is weer volledig vrijgegeven.

13 gedachten over “Groot gebied ontruimd in Centrum vanwege verdacht object

 • 19 oktober 2018 om 14:07
  Permalink

  Wat goed! Ook al is het misschien niets, U bent alert!
  Ik hoop dat het met een sisser af loopt!

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2018 om 15:16
   Permalink

   Deze nepbom wordt gesponsord door Rabobank.

 • 19 oktober 2018 om 14:14
  Permalink

  Wat wel achterlijk is, is dat wij de school niet uit mogen. Ontzettend gevaarlijk, want we zijn geen 100 meter verwijderd ervan.

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2018 om 14:43
   Permalink

   Hahahahaha
   Lees je even in op Crisis Beheer

  • 19 oktober 2018 om 15:00
   Permalink

   Gezien de grootte van het object kan je beter wat dichterbij maar achter een muur zitten dan buiten lopen. Natuurlijk is dan hopelijk niemand zo stom om vanachter glas te gaan kijken…

  • 19 oktober 2018 om 15:30
   Permalink

   100 meter is een ontzettend grote afstand voor iets wat zo klein is kan hooguit een meter of 5 aan explosie hebben. Gelukkig is het slechts een kunstproject van je medestudent ;)

 • 19 oktober 2018 om 14:36
  Permalink

  # Beter goed bekeken dan laten gaan en uit de hand lopen., maar wel iedereen veilig stellen dan ……….hopelijk loopt het af met een sisser maar gelukkig iedereen ALERT

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2018 om 14:37
  Permalink

  Wel een grappige foto met een wakende politie agent op 2 mtr afstand.
  Hoezo gevaar???

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2018 om 15:02
   Permalink

   Dat zou een Team Explosieven Verkenner kunnen zijn. Die doet de eerste blik werpen om te kijken waar ze mee te maken hebben. Als die denkt dat het serieus kan zijn komt de EODD er bij. En dan neemt die man echt wel afstand hoor ;)

  • 19 oktober 2018 om 15:21
   Permalink

   # Beter goed bekeken dan laten gaan en uit de hand lopen., maar wel iedereen veilig stellen dan ……….hopelijk loopt het af met een sisser maar gelukkig iedereen ALERT

 • 19 oktober 2018 om 14:58
  Permalink

  Prima oefening, ik zou alleen een ander moment hebben uitgekozen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *