Nieuws

Gewonde bij aanrijding tussen auto en stadsbus

In Almere Poort heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een stadsbus. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 08:45 uur kwamen op de kruising van de Europalaan met de busbaan een auto en een stadsbus met elkaar in botsing. De auto werd vol in zijn zijkant geraakt door de bus. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto door de laagstaande zon niet tijdig gezien dat er een bus naderde. Vanwege mogelijke beknelling werd ook de brandweer ingeschakeld. Zij hoefde uiteindelijk niemand te bevrijden. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam is met de traumahelikopter ter plaatse gekomen om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Vanwege het ongeval was er een uur geen busverkeer mogelijk tussen Almere Poort en Literatuurwijk. Het busverkeer is inmiddels weer hervat. De Europalaan is tussen de Elementendreef en de busbaan is afgesloten geweest. De auto is door een berger afgesleept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *