Persberichten

Glasplaten station Almere Centrum worden vervangen

ProRail is donderdag van start gegaan met de vervanging van een groot aantal glasplaten in de noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum. Tijdens de hevige storm op 18 januari zijn ruim 50 glasplaten losgekomen uit de kapconstructie. In verband met de veiligheid worden de glasplaten nu vervangen door een constructie met doek.

2600 glasplaten van draadglas

De afgelopen tijd is in toenemende mate gebleken dat de kap in Almere kwetsbaar is bij de hoge windsnelheden waaraan zij wordt blootgesteld. Daarom bewaken we de conditie van de kap continu en wordt er tegelijk hard gewerkt aan een solide en toekomstbestendige oplossing. Tijdens en na de storm van 18 januari is een groot aantal glaspanelen uit de noordwestwand van de kap geblazen.

In de afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met de gemeente en besloten om per direct alle glasplaten in dit deel van de kap zo snel mogelijk te vervangen. Er komt een tijdelijke constructie en intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp. De werkzaamheden aan de kapconstructie beginnen op donderdag 8 februari en zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Een deel van het station is afgezet in verband met de werkzaamheden.

Dit bericht komt van prorail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *