Kort nieuws

Liveblog: Jaarwisseling 2017-2018

De jaarwisseling betekent voor de hulpdiensten vooral een extra drukke dag. Traditiegetrouw zullen wij middels een liveblog zo veel mogelijk verslag doen van alle inzetten van de hulpdiensten en andere bijzonderheden.

7 gedachten over “Liveblog: Jaarwisseling 2017-2018

 • Ik irriteer me ondertussen mateloos aan al dat knallen dag en nacht en al wekenlang. Kunnen mensen dan echt niet wachten tot de toegestane tijden oudjaarsdag 18:00 tot nieuwjaarsnacht 2:00?
  En ja ik ben ook jong geweest, maar hield me aan de regels en zo ook mijn pubers. Dat heet opvoeden. Zelfs zij vinden het belachelijk dat mensen lak hebben aan de regels.

  Beantwoorden
  • Helemaal mee eens. Huisdieren verstoppen zich in huis overal als ze de knallen horen en zijn weken van slag.

 • Almeerse

  Je hebt helemaal gelijk de hele maand trillen de ramen regelmatig in de sponningen. Het lijkt buiten wel oorlog en de hond uitlaten is een drama.
  Van moj mag het gelijk verboden worden als handhaven niet mogelijk is.

  Beantwoorden
  • Gewoon per stad 1 groot georganiseerd vuurwerk en verkoop afschaffen. Scheelt enorm veel ziektekosten (gewonden) en enorm veel kosten wat aangericht wordt door vandalisme en overige schade. Ook scheelt het kosten in de hulpverleners die allemaal continu paraat moeten staan. Het gaat al uren hier achter elkaar door. Die aso’s houden geen rekening met mensen, laat staan met dieren. Ik heb zelf geen dieren, maar weet dat honden 10x harder horen dan een mens bijvoorbeeld. Als ik dan in nieuwsberichten lees dat volwassenen zwaar gewond raken of zelfs overlijden door experimenteren en zelfs ook illegaal vuurwerk, dan denk je toch…Moeten die niet het juiste voorbeeld geven? En nee handhaven is niet mogelijk, want in de tijden/dagen dat het niet mag, steken ze af en gaan verder, dus is voor de politie helaas ook lastig te pakken.

 • helemaal gelijk, maar de fout ligt niet alleen bij de opvoeding, het leven van vroeger was anders dan nu….ook al is vroeger nog maar 10 jaar geleden. Over een aantal jaren zal het heus wel weer rustiger worden. Ik hoop vooral dat ze de hulpdiensten hun werk laten doen en niet gaan lopen vervelen.

  Beantwoorden
 • Niet zo zeiken joh, t is 1 dagje per jaar, t wordt al bijna elk jaar ingekort kwa tijden dus ik vind t allemaal wel meevallen. Een groot gedeelte van de bevolking beleeft er wél gewoon plezier van.

  Beantwoorden
 • Het is vooral het illegale vuurwerk dat voor overlast zorgt.
  Men kan hun pakketjes het hele jaar door bestellen vanuit de Oost-Europese landen.
  Als hier nou meer controle op komt is een verbod ook niet nodig.

  Nog steeds is dit 1 dag per jaar dus al dat gezeur is onnodig.
  Men wilt dan ook georganiseerde vuurwerkshows. Zorgt dit niet voor overlast en ’trillende ruiten’

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *