Persberichten

Almeerse internetoplichters gearresteerd

Vorige week heeft de politie twee verdachten aangehouden die zich in de periode tussen november 2016 en mei 2017 schuldig maakten aan internetoplichting. Zij gebruikten hiervoor een online advertentiesite.

De eerste verdachte betreft een 19-jarige inwoner van Almere die tussen 7 november 2016 en 3 januari 2017 meerdere slachtoffers maakte door op de advertentiesite schoolboeken, computerspellen en geluidsboxen aan te bieden maar niet te leveren. Zeven benadeelden deden hiervan aangifte waarbij men voor in totaal voor 350 euro werd opgelicht. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers gemaakt maar daarvan is geen aangifte gedaan. De tweede verdachte betreft een 17-jarige inwoner van Almere die in de periode tussen februari en mei van dit jaar drie slachtoffers maakte door aangeboden kleding, computerspellen en een tas niet te leveren. Hierbij ging het om een bedrag van 284 euro. Mogelijk is er nog een vierde benadeelde, maar ook hier beschikte de politie niet over een aangifte.

Beide verdachten zijn opgespoord door onderzoek te doen naar de gebruikte bankrekeningen. De Almeerders zijn ingesloten en verhoord. De politie heeft beslag gelegd op een aantal goederen om het financieel voordeel te ontnemen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek en de arrestatie maakte onderdeel uit van het internationaal door Europol opgezette actie rond money mules (geldezels). In een gezamenlijke internationale actie naar witwassen zijn meer dan 650 verdachten opgespoord waarvan er 130 zijn aangehouden.

Dit persbericht komt van politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *