Kort nieuws

Tientallen bekeuringen op Godendreef

VerkeerscontroleDe politie heeft gister naar aanleiding van klachten van bewoners uit Almere Poort een snelheidscontrole gehouden. Tientallen bestuurders vielen door de mand.

De controle vond plaats op de Godendreef. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 50 km/h. Met een lasergun klokte de politie 77 bestuurders die met een te hoge snelheid reden. Al deze bestuurders hebben een bekeuring gekregen. Twee bestuurders drukten het gaspedaal dusdanig diep in dat ze hun rijbewijs (voorlopig) kwijt zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/h.

Ondanks dat de controle op verzoek was van bewoners van Almere Poort, waren de meeste overtreders ook bewoners van deze wijk. Diverse mensen laten op de sociale media weten de snelheidscontrole daar juist onzinnig te vinden, omdat deze weg aanvoelt als eentje waar 70 km/h mag en kan worden gereden. Ze roepen de politie dan ook op om in de 30 km/h-zone’s te gaan controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *