Kort nieuws

Grote reddingsactie voor omgeslagen catamaran

Zaterdagochtend is een kortstondige reddingsactie gaande geweest voor een catamaran die was omgeslagen op het IJmeer. Aanvankelijk werd ook een opvarende vermist. 

Dat gebeurde rond 11:40 uur ter hoogte van de Pampushaven. Nadat de catamaran was omgeslagen zagen omstanders op de dijk een vrouw in het water liggen die zij na enige tijd niet meer in zicht hadden. Direct werd door de Kustwacht een groot aantal reddingsboten en een helikopter gealarmeerd. Een politieboot die snel ter plaatse was heeft uiteindelijk de persoon uit het water gehaald en met onderkoelings verschijnselen naar het strandje van de catamaranzeilschool bij Marina Muiderzand gebracht. Een andere opvarende kon zelfstandig de dijk bereiken.

Een aantal reddingsboten hebben zich beziggehouden met het bergen van de zwaar beschadige catamaran die tegen de dijk terecht was gekomen. Deze is tijdelijk naar een aanlegsteiger in de Pampushaven gebracht.

Foto 1: Evert-Jan Strackke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *