Nieuws

Hond bijt agent bij aanhouding; agent lost schot

In de Landgoederenbuurt is donderdagavond geschoten door een politieagent, toen hij werd gebeten door een hond. Eén persoon is aangehouden. 

Rond 19:35 uur kwam een melding van een huiselijke twist aan de Eelerbergstraat. Een man was buitengesloten door een andere man en kon zijn huis niet meer in. Politieagenten gingen erheen en troffen de verdachte aan. Hij gedroeg zich recalcitrant en wilde zich niet identificeren. De agenten gingen naar binnen, waar de verdachte nog steeds zijn medewerking niet verleende. Hierop besloten de agenten de 40-jarige man aan te houden, waarbij hij zich hevig verzette en één van de agenten in zijn gezicht sloeg.

Hond
Vlak na deze worsteling kwam een hond vanaf het perceel rennen die een van de agenten aanviel, waarbij de agent werd gebeten. Hierop trok de agent zijn vuurwapen en loste een schot op de hond zodat de hond zou loslaten. De hond werd niet geraakt en kon, door een ter plaatse gekomen hondengeleider, naar binnen worden gebracht.

De politieagent werd onderzocht door een arts en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

6 gedachten over “Hond bijt agent bij aanhouding; agent lost schot

 • De politie schiet maar al te graag op dieren helaas. NU zegt men dat deze hond beet, is dat echt het geval of leek het daarop en begon de angstige normaal bonnetjes schrijvende agent maar meteen te schieten?
  Het mag duidelijk zijn dat ik meer om deze dieren geef.

  Beantwoorden
  • Wat een domme reactie zeg. Er staat duidelijk dat de hond beet en dat de agent door een arts onderzocht moest worden.
   Daarbij is de hond niet eens geraakt!!! In plaats van zo neerbuigend te spreken over de politie agenten moet je eens dankbaar zijn dat ze voor elke ruzie die mensen hebben en dat doorbellen uit moeten rukken en dat ook doen.
   Als mensen eens normaal met elkaar omgingen zouden ze hun tijd aan betere dingen kunnen besteden en zouden dieren niet in het gedrang komen.

 • @Lieke, het zou een domme reactie zijn als dat er toen ook stond. Toen ik de reactie plaatse stond er een andere tekst namelijk dat er geschoten was, de hond was weggerend en het niet duidelijk was of deze geraakt was.
  Maar roepen dat iets dom is omdat je blijkbaar zelf niet het hele verhaal kent… vind ik dan weer dom. Graag gedaan hoor.

  Beantwoorden
  • Ongeacht wat er stond is je reactie sowieso dom als je gaat roepen dat de politie maar al te graag op dieren schiet.

 • Als er een hond op mij kwam aangerend en duidelijk niet om te spelen….dan zou ik ook schieten…..ik wacht echt niet tot die mij te pakken heeft! De hond wil ook niet met mij spelen op dit moment….maar zijn baas verdedigen….

  Beantwoorden
 • Johnny de Boer

  Als dat beest maar enige vorm van agressie vertoonde zeg ik alsnog afschieten.
  Zulke honden moet je niet dulden op de openbare weg waar ook kinderen spelen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *