Kort nieuws

Bestelbus knalt vol op auto Danslaan

Bij een ongeval op de Danslaan in Danswijk is dinsdagochtend een bestelbus vol op een auto geknald.

Dit gebeurde rond 08:25 uur ter hoogte van de Salsastraat. De bestuurder van een bestelbus reed over de Danslaan richting de Hagevoortdreef toen het tot een harde botsing kwam met een auto die op dat moment een parkeervak verliet. Een ambulance is ter plaatse gekomen om alle betrokken personen te controleren op verwondingen maar dat bleek niet aan de orde te zijn.

Alle betrokkenen inclusief getuigen waren het er over eens dat de bestuurder van de bestelbus zich niet aan de maximum snelheid heeft gehouden. De politie heeft een blaastest afgenomen om uit te sluiten dat er alcohol in het spel was. De aanrijding is verder afgehandeld met het invullen van schadeformulieren.

4 gedachten over “Bestelbus knalt vol op auto Danslaan

 • Houd het bij objectieve informatie. Nu proberen jullie de schuldvraag te beantwoorden, het lijkt me dat we dit beter aan de politie kunnen overlaten.

  Beantwoorden
  • Johnny de Boer

   Ik denk dat de politie hier niet eens iets van zal gaan vinden. Het balletje ligt zoals al eerder is gezegd bij de verzekeraars.

 • Te hard gereden of niet door de bestelbus, iemand die een parkeervak verlaat, verricht een bijzondere verrichting en dient derhalve AL het overige verkeer vóór te laten gaan.
  De uitparkerende bestuurder is dus sowieso aansprakelijk.
  Als de bestelbus inderdaad te snel heeft gereden zal deze ook gedeeltelijk aansprakelijk zijn.
  Dit wordt een leuk ‘gevecht’ tussen twee verzekeringsmaatschapijen.

  Beantwoorden
 • Karel de Vries

  Het valt nog mee dat dit niet vaker gebeurd. Er wordt daar vaak veel te hard gereden waarbij men vergeet dat verkeer (ook fietsende kinderen) van rechts voorrang heeft.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *