Nieuws

Hulpdiensten werken samen bij vierde Landelijk Veiligheidsdag

Zaterdag 13 mei werd in het Centrum van Almere de vierde editie van de Landelijke Veiligheidsdag gehouden. Het thema van dit jaar was ‘samenwerking’. De dag werd om 13.00 uur officieel geopend door burgemeester Franc Weerwind en Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok.

De politie, brandweer, ambulance en vele andere hulpdiensten waren vertegenwoordigd op verschillende locaties in het Centrum. Dit jaar werd ook de Landmachtdag gelijktijdig op de Esplanade gehouden. Er werden verschillende demonstraties gegeven waarin hulpdiensten met elkaar samenwerkten. De openingsact van dit jaar was te zien op de Esplanade en in het Weerwater. Hier lieten hulpverleners zien hoe zij omgaan met een drenkeling in het water. Op de Grote Markt konden de bezoekers kennis maken met de samenwerking tussen politie, brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat bij een ongeval tussen twee voertuigen waarbij brand uitbrak.

Naast de demonstraties waren er ook tal van activiteiten waar bezoekers zelf aan mee konden doen. Zo stond er op de Esplanade een klimwand en kon er met geweren worden geschoten. Rondom het Forum konden de voertuigen van het Rode Kruis, Rijkswaterstaat en diverse andere diensten worden bekeken. Daarnaast was het op de Diagonaal mogelijk om je te laten informeren over de vrijwillige politie. Dit jaar waren er ongeveer 50.000 bezoekers. Dat is iets meer in vergelijking met vorig jaar, toen er 45.000 mensen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *