Persberichten

Burgemeester sluit twee panden op De Steiger

Burgemeester Weerwind van Almere heeft besloten twee bedrijfspanden op bedrijventerrein De Steiger voor drie maanden te sluiten omdat ze gebruikt werden voor drugshandel.

De politie trof eerder bij een doorzoeking in deze bedrijfspanden respectievelijk ruim 13 en 3 kilogram hennep en een grote hoeveelheid hennep gerelateerde goederen als verlichtingsarmaturen, koolstoffilters, luchtkoelinstallaties, weegschalen en kniptafels aan. Deze goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Met de sluiting geeft Weerwind uitvoering aan het Damoclesbeleid 2015. Dit beleid geeft de burgemeester de bevoegdheid om, zonder waarschuwing, direct in te grijpen wanneer er middelen worden verkocht, afgeleverd of verstrekt, die volgens de Opiumwet verboden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *