Kort nieuws

Fietsster gewond na botsing tegen bus op Frans Halsweg

Bij een botsing op de Frans Halsweg in Tussen de Vaarten is woensdagmiddag rond 15:20 uur een fietsster gewond geraakt.

Ondanks meerdere malen toeteren van de buschauffeur zag de dame de bus over het hoofd en botste tegen de zijkant. Zij kwam hierdoor ten val en raakte gewond. De bus, die richting Stad reed, werd een ruime 100 meter door de chauffeur aan de kant gezet. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid werd zij door omstanders en toegesnelde hulpdiensten gestabiliseert en later op een brancard gelegd. Na een eerste onderzoek is zij met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Ondertussen werd het busverkeer stilgelegd tussen de haltes Jan Steenstraat en Landgoederenbuurt. Reizigers en schoolkinderen die hierdoor niet verder konden zijn te voet verder gegaan richting de volgende halte of overgestapt op een andere bus. Na ongeveer 40 minuten kon het busverkeer weer op gang komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *