Persberichten

Twee personen van telefoon beroofd

Op woensdag 1 februari vonden twee berovingen plaats. Beide slachtoffers raakten hun telefoon kwijt.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een beroving op het Greta Garboplantsoen. Een 17-jarige inwoner van Almere fietste ter hoogte van het gezondheidscentrum waar hij werd tegengehouden door een onbekend persoon. De verdachte had zich onherkenbaar gemaakt door een capuchon over zijn hoofd te trekken. Hij werd gedwongen zijn telefoon af te geven. Tijdens de beroving werd de verdachte geassisteerd door drie andere personen die het slachtoffer vasthielden. Van de eerste verdachte is enkel bekend dat hij een donkerblauwe jas en blauwe spijkerbroek droeg. De leeftijd van de verdachten wordt geschat op 17 √° 18 jaar.

Afgepakt

Een tweede diefstal met geweld vond rond 14.30 uur plaats op de Stadswerf. Een 8-jarige jongen uit Almere stond te praten met zijn vriendjes op het fietspad in de nabijheid van de sporthal. Plotseling naderde een onbekende op een fiets die direct de telefoon van het slachtoffertje afpakte en hem een forse duw gaf. De verdachte fietste direct hierna weg in de richting van de Schoolwerf. Van de verdachte is het volgende signalement bekend :Blank c.q. licht getint, ongeveer 1.60 meter lang, zwart haar en ongeveer 15 jaar oud. De verdachte droeg een zwarte jas en blauw spijkerbroek

Getuige(n) gezocht

De politie komt graag in contact met getuigen van de berovingen of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Met betrekking tot de beroving op het Greta Garboplantsoen is de politie specifiek op zoek naar een man die zijn hond uitliet. Gaat om een blanke man, 30 a 40 jaar oud, 1.90 meter lang en gekleed in een donkere jas en lichtgrijze joggingbroek. De mogelijke getuige was in het bezit van een zwarte forse hond. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *