Nieuws

Politie op zoek naar meer informatie rond dood Jdesse Boerenveen

De politie heeft in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de dood van de 40-jarige Jdesse Boerenveen. Zijn lichaam wordt op 22 december gevonden in het water bij Almere Haven. Hij is dan al vanaf donderdag 1 december vermist. Onder meer door een filmpje op internet wordt duidelijk dat Jdesse bedreigd werd en dat hij die dag vermoedelijk niet vrijwillig naar Almere is afgereisd.

Op 1 december wordt Jdesse in het kantoor van een garagebedrijf in Wormerveer bedreigd door een aantal mensen. Hij zou een schuld bij hen hebben openstaan en zij wilden hem duidelijk maken dat dit geld terug moest komen. Blijkbaar zijn zij niet de enigen, want Jdesse zou daar aan het eind van de middag opgehaald zijn door drie andere mensen die hem vervolgens naar Almere zouden hebben gebracht.

Strand
De politie denkt dat Jdesse op een of andere manier op 1 december al in het water terecht is gekomen. Zij zouden graag meer informatie ontvangen over wie er die avond op het strandje en de parkeerplek geweest zijn en dan met name over de drie mannen die daar rond half 23.30 uur gezien zijn. Eén van de mannen is inmiddels aangehouden, maar naar de andere twee zijn wij nog op zoek. Het zijn allebei mannen met een donkere huidskleur. De één is een slanke man van ongeveer 1.75 meter lang. De ander is vermoedelijk een Antilliaanse man, niet al te groot met vermoedelijk rastahaar. Hij sprak met een accent. De mannen waren daar met drie auto’s.  Een Chrysler Voyager (die eerder die dag in Wormerveer is geweest), een Citroen Xsara en een Renault Clio.

Andere afspraak 
Verder is er in de avond van 1 december rond 18.00 uur een afspraak geweest tussen een kennis van Jdesse en twee mannen op station Muziekwijk. De kennis van Jdesse zou zijn schuld verder afbetalen. Het signalement van de twee onbekende mannen is als volgt; allebei de mannen zijn rond de 30 jaar oud en hebben een donkere huidskleur. Eén van hen droeg een groene muts en heeft daaronder vermoedelijk rastahaar. Hij is rond de 1.70 meter lang. De ander is een stuk langer, rond de 1.95 meter lang en droeg een korte bruine of grijze jas met capuchon. De politie zou heel graag willen weten of iemand zich de ontmoeting tussen deze mannen kan herinneren.

Heeft u meer informatie?  Neemt u dan contact op met de politie of gebruik het tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via M-online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *