Kort nieuws

Brandweer heeft moeite deur te openen bij brandmelding

Zondagmiddag werd er een woningbrand gemeld aan de Jacob van Campenstraat in de Bouwmeesterbuurt. De bewoner was buitengesloten geraakt, terwijl er een pannetje op het vuur stond. De brandweer heeft veel moeite moeten doen om de voordeur weer te kunnen openen.

De melding kwam even voor vijf uur bij de hulpdiensten binnen. De bewoner was even naar buiten gelopen toen de voordeur achter hem dichtsloeg. Ondanks dat hij zijn sleutels bij zich had kreeg hij de deur niet meer geopend. Er was kennelijk iets mis met het slot.

Omdat er een pan op het vuur stond en er ook geen andere mogelijkheid was om binnen te komen werd de brandweer gewaarschuwd. Het probleem bleek hardnekkig. Ook de brandweer had de grootste moeite om de deur te openen. Terwijl het pannetje door het raam in de gaten gehouden werd probeerden de brandweerlieden op verschillende manieren binnen te komen. Ook een raam dat op de eerste verdieping op een kier stond werd onderzocht, maar deze bleek zodanig op de haken te zitten dat ook hier geen weg naar binnen kon worden gevonden.

Na verschillende middelen te hebben ingezet slaagde men er na ongeveer drie kwartier in de deur met minimale schade te openen. Het pannetje heeft gelukkig verder geen problemen opgeleverd. De oorzaak van de problemen met de sloten van de deur is onbekend. De bewoner zal de deur door de woningbouwvereniging laten controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *