Persberichten

Geen vuurwerk gegooid naar 9-jarige jongen

Maandag 2 januari raakte een jongen gewond door vuurwerk. Dit zou zijn gebeurd nadat een groep jongens vuurwerk naar hem en een vriendje had gegooid. Het blijkt nu dat de vriendjes zelf met vuurwerk hadden gespeeld.

Rond 16.40 uur was de 9-jarige jongen samen met een vriendje aan het spelen in een speeltuintje aan de Jan van Goyenstraat. Een groep jongemannen zou vuurwerk naar hen gegooid hebben waarbij de 9-jarige Almeerder gewond raakte.

Zelf afgestoken

De politie stelde een onderzoek in en sprak met getuigen en de twee jongens. Hieruit bleek dat de twee vuurwerk (cobra’s) op straat hadden gevonden, hiervan het kruit eruit hadden gehaald en aangestoken. Hierdoor ontstond een steekvlam waarbij de jongen brandwonden opliep.

De twee vrienden waren zo geschrokken van wat er gebeurd was, dat ze het verhaal van de groep jongens verzonnen hadden. Met de jongens en de ouders is een gesprek geweest over wat er is voorgevallen. De politie waarschuwt om gevonden vuurwerk nooit af te steken. Dit vuurwerk dat niet is afgegaan kan veel sneller ontbranden dan normaal vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *