Kort nieuws

Huis dicht, inbekers in het zicht!

Inbrekers aangehouden na zoektocht met politiehelikopter (6)De gemeente Almere start met een nieuw initiatief om woninginbraken tijdens de donkere dagen tegen te gaan. Vanaf 1 december 2016 tot 5 maart 2017 zet de gemeente buurtadviseurs in. Daarnaast krijgt iedere inwoner die in deze periode een inbraakpreventieadvies van de gemeente ontvangt, een lamp met lichtsensor cadeau. Deze lamp kan zelf registreren wanneer het donker wordt en gaat vervolgens automatisch aan. Dit initiatief wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Inzet buurtadviseurs

De buurtadviseurs kijken vooral naar inbraakgevoelige situaties. In het geval van zo een situatie gaan zij in gesprek met de bewoners. Daarnaast zijn zij ook alert op verdachte situaties. De buurtadviseurs zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het logo van de gemeente en kunnen zich legitimeren.
Alle inwoners van Almere hebben de mogelijkheid om gratis inbraakpreventieadvies te vragen bij de gemeente.

Bij het gratis inbraakpreventieadvies komt een adviseur van de gemeente de woning beoordelen. Wanneer het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, dan kan tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning worden uitgereikt. Een afspraak voor het gratis preventieadvies kan gemaakt worden via www.almere.nl/inbraakpreventie

Donkere Dagen

De aanpak van woninginbraken, straatroven en overvallen is en blijft intensief. Voorbeelden zijn het ‘Donkere Dagen Offensief’, veiligheidsmaatregelen bij ruim 600 huurwoningen, inzet van de BuurTent op kwetsbare locaties, schouwrondes in de buurt en voorlichting aan inwoners. Er zijn nu 15 buurtpreventieteams, ruim 100 BuurtAppgroepen, ruim 1.100 Waaksdeelnemers en meer dan 17.000 Burgernetdeelnemers als extra ogen en oren in de buurt.

Kijk voor meer tips over inbraakpreventie op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Een gedachte over “Huis dicht, inbekers in het zicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *