Nieuws

Moord Hendrik Marsmanstraat in Opsporing Verzocht

Dinsdag 25 oktober besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de moord op Ali Motamed. Hij werd op 15 december 2015 doodgeschoten op de Hendrik Marsmanstraat. In het onderzoek zijn er nieuwe aanknopingspunten die de recherche met het publiek wil delen. De hoofdofficier van justitie looft tevens een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip!

10.000 euro voor de gouden tip

Die ochtend iets voor 7 uur kwamen er meldingen binnen van een neergeschoten man op de  Hendrik Marsmanstraat. Het bleek Ali Motamed (56) te zijn, die vlakbij zijn bedrijfsbus was beschoten door een onbekende man. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij later kwam te overlijden. Kort hierna kwam er een melding binnen van een auto in de brand op de Wodanstraat in Almere Poort. Dit bleek een blauwe BMW te zijn die door de twee daders als vluchtauto was gebruikt en op de Wodanstraat in de brand werd gestoken.

Onderzoek

Direct na het schietincident werd een team grootschalige opsporing (TGO) opgestart. In het onderzoek is het sterke vermoeden ontstaan dat de daders na het in brand steken van de BMW, zich schuil hebben gehouden in een woning in Almere Poort. Ook zijn er bewakingsbeelden gevonden van de BMW, die dagen voor de moord op 15 december 2015 te zien is op de Hendrik Marsmanstraat. In Opsporing Verzocht worden deze beelden getoond en roept de recherche getuigen op zich te melden.

Signalementen

De twee mannen die in de blauwe BMW M5 zaten hadden het volgende signalement:

Dader 1: ongeveer 1.80 meter lang, breed stevig postuur, leeftijd tussen de 20 a 25 jaar oud. Hij had een getint uiterlijk, mogelijk Antilliaans/ Surinaams. Verder was hij in het zwart gekleed en droeg hij een zwarte muts op zijn hoofd.

Dader 2: ongeveer 1.70 meter lang, tenger postuur, leeftijd tussen de 20 a 25 jaar oud. Hij had een getint uiterlijk, mogelijk Noord-Afrikaans. Verder was ook hij in het zwart gekleed en had hij zwart kort haar.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 25 oktober uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 26 oktober om 11.30 uur op NPO 2. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland op Omroep Flevoland, Bureau 020 van AT5  en Bureau NH van RTVNH  besteden woensdag 26 oktober aandacht aan de moord op Ali Motamed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *