Persberichten

Politie onderzoekt herkomst vermogen

Politie_motorOp maandag 24 oktober heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het witwassen van illegaal verkregen vermogen.

De verdachte, een 74-jarige inwoner van Almere, woont al enige jaren in Nederland maar heeft voordien een groot aantal jaren doorgebracht in Suriname. De politie vermoedt dat de Almeerder illegaal verkregen vermogen in Nederland heeft ondergebracht en geïnvesteerd. Ook de echtgenote van de verdachte, een 37-jarige Almeerse, is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het witwassen. Direct na de arrestaties is er onderzoek gepleegd in hun woning. Uit het onderzoek moet blijken of het vermogensvoordeel afkomstig is van criminele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *