Persberichten

Tweelingbroer krijgt boete voor oplichting tijdens rijexamen

veluwedreefEen 22-jarige man uit Almere heeft van de politierechter in Utrecht een boete van duizend euro gekregen, omdat hij zich tijdens een rijexamen in januari 2015 voor deed als zijn tweelingbroer. De man is schuldig bevonden aan het valselijk opmaken van formulieren en oplichting van het CBR. De helft van het boetebedrag is voorwaardelijk opgelegd en hoeft hij niet te betalen als hij zich de komende twee jaar niet opnieuw schuldig maakt aan strafbare feiten.

De officier van justitie verweet het de Almeerder dat hij door succesvol rijexamen voor zijn broer te doen de veiligheid van vele weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Zijn broer kon zo immers beschikken over een rijbewijs terwijl zijn rijinstructeur verklaarde dat hij nog niet de vereiste rijvaardigheid had om examen te doen.

Hoewel de rijinstructeur tijdens het examen al twijfelde aan de identiteit van de chauffeur, is pas achteraf melding gedaan van het voorval bij de politie. Onderzoek wees uit dat de telefoon van de verdachte tijdens het examen aanstraalde bij zendmasten in de buurt van de examenlocatie in Emmeloord, terwijl hij zich naar eigen zeggen in Hilversum bevond. In WhatsAppberichten tussen de twee broers en een derde persoon werd bovendien uitgebreid gesproken over de opzet van de persoonsverwisseling en de aanvankelijk succesvolle uitvoering van het plan. Daarnaast droeg een vergelijking van de geplaatste handtekeningen bij aan de bewijsvoering.

Dit artikel is van het Openbaar Ministerie: https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@95908/tweelingbroer-krijgt/

Een gedachte over “Tweelingbroer krijgt boete voor oplichting tijdens rijexamen

  • Ik ben die persoon ik snap niet dat dit is geplaatst zonder enige bewijs
    Ik ben in hoger beroep gegaan dus ik eis dat dit artikel zsm word weg gegaald

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *