Nieuws

Geweerschoten, landingsvaartuigen en militairen in Almere

De Pampushaven in Almere was deze week de uitvalsbasis voor een eenheid van de Marine. De mariniers hadden die locatie uitgekozen als thuisbasis en oefenterrein.

Als u de laatste dagen over de dijk bij de Pampushaven bent gereden, dan kunt u de schepen bijna niet gemist hebben. Maar ook op het Gooimeer waren de laatste dagen meerdere oefeningen te zien. Er werden niet alleen schietoefeningen gehouden, ook het navigeren en het varen in formatie maakten deel uit van deze oefeningen.

De eenheid die Almere aandeed zou gestationeerd zijn op de Marinebasis Texel. Na een aantal dagen geoefend te hebben in Almere is men vanmorgen weer richting Texel vertrokken. Volgende week vertrekken de mariniers naar Engeland voor hun ‘laatste’ oefening. Het zou waarschijnlijk gaan om mariniers in opleiding, maar de persvoorlichter van Defensie is onbereikbaar om dit te bevestigen.

Buurtbewoners

Afgelopen nacht hebben inwoners van Almere Haven meerdere keren gebeld met de hulpdiensten. Veel bewoners hoorden rond half twee vannacht mitrailleur schoten en belden daarvoor de politie. De politie, die op de hoogte was van de oefening, stelde de mensen dan ook gerust.

7 gedachten over “Geweerschoten, landingsvaartuigen en militairen in Almere

 • Volgende keer misschien handig om dit soort berichten op Facebook en diverse media te plaatsen zodat de omwonenden er vanaf weten. Dit scheelt toch een hoop telefoontjes en ongerustheid bij de mensen.

  Beantwoorden
  • Sander Teussink

   Bedankt voor uw reactie. Helaas wisten wij hier ook pas later vanaf.

 • Theo hagman

  Beste redactie
  Verdiep je is in onze krijgsmacht.
  Dit zijn mariniers en landingsboten met bestuurders van het Korps Mariniers.
  De bestuurders van deze landingsboten zijn met mariniers afkomstig van de marinierskazerne op Texel.

  Beantwoorden
 • De burgers moeten niet altijd vooraf op de hoogte gebracht worden van dit soort oefeningen. Dan heb je namelijk de kans dat kwaadwillenden moeilijk gaan doen. En in een echter oorlog wordt je ook niet van te voren op de hoogte gebracht door de vijand. Het is ook een stukje privacy voor sommige Mariniers.

  Beantwoorden
 • Het artikel is overgenomen door Almeredezeweek. Daar staat nog verrekten . Zou netjes zijn om dit even door te geven aan de redactie van Almeredezeweek. Kan men het verrekten aanpassen naar vertrekken.

  Beantwoorden
 • Ruud Manning

  Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almere is altijd wat te doen.

  Beantwoorden
 • Als ex militair van de landmacht en van oorsprong uit Den Helder afkomstig heb ik wat telefoontjes gepleegd. Het zijn volledige Mariniers die een opleiding kregen tot het besturen van de landingsvaartuigen. Ze zijn idd gestationeerd op Texel ( De Joost Dourleinkazerne ) en gaan idd naar Engeland.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *