Nieuws

Nationaal Hitteplan van kracht; zoek verkoeling

StrandweerVanaf vandaag is het Nationaal Hitteplan van kracht. Daarmee roept gezondheidsinstituut RIVM de GGD’s, verzorgingshuizen en het Rode KruisĀ op om extra te letten op mensen die kwetsbaar zijn.

De komende dagen schijnt de zon en schommelt de temperatuur rond de 30 graden. Er wordt aangeraden voldoende te drinken, verkoeling te zoeken en ’s middags uit de zon te blijven. Ook is het verstandig uw woning koel te houden door bijvoorbeeld zonwering te gebruiken. Dit kan ook een oud laken zijn.

Met name bij oudere mensen, zieken, jonge kinderen en mensen met overgewicht zouden extra gezondheidsrisico’s kunnen optreden. Het is verstandig luchtige kleren aan te trekken en geen warme dekbedden te gebruiken.

Zwemmen

In Almere zijn alle zwemstranden vrij van blauwalg en kan er dus gezwommen worden. De Almeerse Reddingsbrigade heeft op Facebook laten weten dat de posten op het Surfstrand en Almeerderstrand zijn bemand.

HV-Hitteplan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *