Politie onderzoekt nieuw geval van vernielde busruit

Connexxion stad bus almere parkwijkDe politie doet onderzoek naar een vernieling van een busruit die plaatsvond op maandagmiddag 4 juli. Rond 14.35 uur meldde de chauffeur dat hij had ontdekt dat er een ruit van de bus kapot was. Vermoedelijk is dat gebeurd tussen de Steiger en het Stadhuisplein.

Bij het Greta Garboplantsoen maakte een passagier de chauffeur erop attent dat de ruit kapot was. De politie heeft een aangifte opgenomen en doet onderzoek naar de verdachte die hiervoor verantwoordelijk is geweest.

Meerdere aanhoudingen

De politie heeft de afgelopen weken extra personeel ingezet en gesurveilleerd in verband met de incidenten in en om het busvervoer in Almere. Van alle zaken werd door vervoersmaatschappij Connexxion aangifte gedaan. Inmiddels heeft dat geresulteerd in meerdere aanhoudingen. De laatste aanhoudingen betrof de twee verdachten die nog gezocht werden voor de overval op de buschauffeur. De recherche heeft alle zaken met betrekking tot Connexxion in behandeling en sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Aansprakelijk stellen voor schade

Naast het strafrechtelijk vervolgen door justitie gaat het vervoersbedrijf Connexxion de geleden schade verhalen op de daders. Zij stelt zich civiel rechtelijk partij en geeft aan dat de vorderingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Oproep getuigen

De inzet van de politie gaat onverminderd door. Zo wordt er extra zichtbaar en onzichtbaar gesurveilleerd, worden camerabeelden bekeken en mogelijke daders in kaart gebracht. Een ieder die informatie heeft over wie bij deze strafbare feiten betrokken zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook door te bellen met 0800-7000 of dit te melden via M-online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *