Nieuws

Automobilist verongelukt bij zware aanrijding op A27

Bij een zware aanrijding tussen twee auto’s op de A27 is in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist verongelukt. De bestuurster van de andere auto is aangehouden. 

De aanrijding vond rond 00:20 uur plaats op het stuk tussen Almere Hout en knooppunt Almere. Een 24-jarige vrouw uit Dronten botste daar waarschijnlijk achterop een andere auto, bestuurd door een 58-jarige man uit Lelystad. Beide voertuigen sloegen hierdoor over de kop. Na de melding van het ongeval was niet direct duidelijk dat er twee auto’s bij het ongeval betrokken waren, zo meldde een woordvoerder van de politie. De vrouw gaf alleen aan dat ze tegen iets was opgebotst. Agenten vonden langs de weg wel een bandenspoor maar zij gingen niet uit van een actueel spoor, wat zou duiden op een tweede voertuig.

Riet

Pas toen de berger arriveerde en deze een uur na de eerste melding voor de zekerheid langs het riet ging kijken, werd het tweede voertuig ontdekt. Hierop werden direct onder andere brandweerduikers en de traumahelikopter ingeschakeld. Al snel bleek dat hulp voor de bestuurder helaas te laat kwam. De duikers hebben de omgeving daarna nog doorzocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. De paraat staande hulpverleners keerden daarop terug.

Onderzoek

De aangehouden bestuurster heeft in een eerste verklaring laten weten dat ze tijdens het rijden vermoeid was geworden. De politie denkt dat zij vermoedelijk ook te snel heeft gereden. Verder onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten geven. In verband met de gelande helikopter, het sporenonderzoek en verdere opruimwerkzaamheden is de snelweg enkele uren afgesloten geweest.

3 gedachten over “Automobilist verongelukt bij zware aanrijding op A27

  • Rick van Vliet

    Dit kan je niet in de schoenen van de jonge vrouw schuiven. Hier is niet adequaat gereageerd. Die dame is in shock…. Als agent zie je de schade aan haar auto, dan gá je op onderzoek uit. Ze is niet tegen de lucht aan gebotst !!! Nee, nu ligt het aan de verklaring van een jonge meid die na een ongeluk in shock-toestand verkeerd. ga toch weg…

    Beantwoorden
    • Lekker makkelijk om een conclusie te trekken terwijl je niet eens hoe de situatie terplaatse was!

  • Rust zacht me lieve buurman. Geen praatje meer met je je word gemist bij ons

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *