Kort nieuws

Opnieuw incidenten met stadsbussen

Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli hebben er opnieuw busincidenten plaatsgevonden in Almere Stad en Almere Buiten. Tot nu toe heeft de inzet van extra politie geleid tot 7 aanhoudingen. 

Steen door ruit

In de nacht van donderdag 30 juni op vrijdag 1 juli werd er rond 02.00 uur bij bushalte Molenbuurt-Noord met stenen naar een stadsbus gegooid. Daarbij is er een ruit gesneuveld, niemand raakte gewond.

Luik openen

Vrijdagmiddag 1 juli probeerden onverlaten bij de Passage een luik in een bus te openen. Toen de buschauffeur daar wat van zei stak één van hen een middelvinger naar hem op. Het laatste incident vond vlak daarna plaats op het Haydnplantsoen, waar een abri werd vernield. De recherche doet onderzoek naar deze zaken en roept getuigen op zich te melden.

Aansprakelijkheid

Vervoersbedrijf Connexxion zal de geleden schade verhalen op de daders. Zij stelt zich civielrechtelijk partij en geeft aan dat de vorderingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Zeven aanhoudingen

De politie heeft de afgelopen weken extra personeel ingezet en gesurveilleerd in verband met de incidenten in en om het busvervoer in Almere. Van alle zaken werd door vervoersmaatschappij Connexxion aangifte gedaan. Inmiddels heeft dat geresulteerd in zeven aanhoudingen. De recherche heeft de zaken in behandeling en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachte van de overval op de Oldewierde zit nog vast. De andere aangehouden personen zijn heengezonden met een boete of een dagvaarding, waarbij ze zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Inzet politie

De inzet van de politie gaat onverminderd door. Zo wordt er extra zichtbaar en onzichtbaar gesurveilleerd, worden camerabeelden bekeken en mogelijke daders in kaart gebracht. Een ieder die informatie heeft over wie bij deze strafbare feiten betrokken zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook door te bellen met 0800-7000 of dit te melden via M-online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *