Nieuws

Bankbiljetten op straat na plofkraak AH Tussen de Vaarten

Bij Albert Heijn aan de Juan Grisstraat in Tussen de Vaarten is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd. Dat gebeurde rond kwart over drie.

De daders kwamen binnen door een ruit aan de voorzijde van het pand te vernielen. Vervolgens werd de aanwezige ING automaat gekraakt waarop zij er met een onbekende buit vandoor gingen. Naast verschillende attributen die werden gebruikt bij de kraak lag de straat vol met vele bankbiljetten van €50. Bij de zoektocht door de politie die daarop volgde werd onder andere een helikopter ingezet. De vermoedelijke vluchtauto van de daders, een Audi, werd later teruggevonden in de Breitnerstraat op zo’n 1,5 kilometer van de AH. De auto is daar, nadat het onderzoek was afgerond, door een berger meegenomen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben op de plaats delict verschillende sporen veilig gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de plofkraak en roept mensen op die getuige zijn geweest van het incident om zich te melden. Wanneer de winkel weer open gaat is nog niet bekend.

Update 9.00 uur: De supermarkt is zojuist weer open gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *