Kort nieuws

Brandweer druk met vogeltjes in problemen

De brandweer is maandagmiddag twee keer in actie gekomen voor vogels die in de problemen waren geraakt. 

Aan de Ambachtsmark in Almere Haven zaten twee exotische vogeltjes achter het glas van een reling. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de vogels naar beneden te halen. Een van de vogeltjes was al gevlogen voordat de brandweer met de hoogwerker omhoog ging. Het andere vogeltje vloog onder de reling door toen de brandweerman het vogeltje probeerde te pakken.

Jong meerkoetje in de problemen

Een uur later, rond 14:20 uur moest de brandweer opnieuw in actie komen. Op het Hennahof in de Regenboogbuurt was een pasgeboren meerkoet aan de andere kant van een rooster terecht gekomen. Het meerkoetje zat vast achter het rooster en kon zelf niet meer terug zwemmen. De brandweer heeft met een koevoet het rooster open gemaakt waarna het vogeltje is herenigd met zijn moeder.

Foto 3: Dierenambulance Midden-Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *