Kort nieuws

65% Rijschoolhouders bekeurd tijdens LOL-controle

Resultaten verkeerscontrole Almere Buiten - JvdL_5976Gister hebben de verkeershandhavingsteams van de politie Noord-, Midden- en Zuid-Nederland een grote verkeerscontrole gehouden langs de A6. Op de Lesplaats (t.h.v. busstation ’t Oor) werd een actie gehouden met als naam Leren op Locatie, afgekort L.O.L.

De controle was voornamelijk gericht op lesauto’s, aanhangers, taxi’s en bromfietsen. Met behulp van motoragenten zijn de voertuigen begeleid naar de controleplaats. Ook reed een onopvallende politieauto rond die acht bestuurders aan de kant zette voor een snelheidsovertreding. Twee daarvan bleven maar net onder de invorderingsgrens van 50 km/h te hard. Er zijn ongeveer 50 bekeuringen uitgeschreven voor zaken die niet in orde waren.

Van de veertien gecontroleerde lesauto’s hadden slechts vijf alles op orde. Daarnaast zijn er twee voertuigen in beslag genomen en hebben zeven bestuurders een WOK-status op hun voertuig gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *