Kort nieuws

Kat Luna opnieuw gered uit boom

De brandweer is donderdagochtend uitgerukt naar Waterwijk voor een melding van een kat in de boom. Ter plaatse bleek het te gaan om de kat Luna, die vorige maand ook al uit de boom was gehaald door de brandweer. 

Het beestje was deze keer in een hoge boom aan de Kabeljauwstraat geklommen en durfde vervolgens niet meer naar beneden. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen om Luna veilig naar beneden te halen.  Nadat de brandweer met de hoogwerker omhoog ging kon een brandweerman de kat makkelijk uit de boom halen.

Luna werd na een kleine controle door een medewerker van de dierenambulance overhandigd aan de eigenaar. De reddingsactie trok veel bekijks van buurtbewoners.

5 gedachten over “Kat Luna opnieuw gered uit boom

 • Ik mag hopen dat de eigenaren voor de kosten opdraaien? Het zijn HUISdieren. Wanneer leren mensen dat nou eens? En maar janken als een kat niet thuis is gekomen of is overreden of vergiftigd of weet ik veel wat. Als je van je dier houdt, zorg je dat hem/haar dit niet kan overkomen!

  Beantwoorden
  • Niet gelijk oordelen!!! Deze mensen betalen ook belasting. En dit is overmacht. Niemand wil dat hun dier vast komt te zitten in een boom. Hou je Commentaar voor jezelf als je er niks van weet!!!

 • zo jammer deze reactie… sommige katten zijn gewoon niet binnen te houden.

  daarbij heb ik altijd geleerd: “als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niets”

  Beantwoorden
 • Ik heb 5 katten. Vreemd dat ze alle 5 binnen te houden zijn. Het is onzin wat je zegt dat sommige katten niet binnen zijn te houden. Mensen willen een kat, maar het liefst niet de haren of de kattenbak schoonhouden en worden ze naar buiten gedropt. Met een lijntje vastzetten in de tuin kan ook. Maar teveel moeite blijkbaar. Mensen hebben liever dat ze hun kat vandaag of morgen platgereden of vergiftigd terug vinden? Wat een dierenliefde?! Stel je voor dat iedereen zijn hond zomaar buiten liet lopen…. Het is je eigen risico als je zo een dier buiten laat, dus draai je ook gewoon voor kosten op die daarmee te maken zijn. Of dit nou het inroepen van de brandweer is of schade aan een auto die heeft uit moeten wijken voor jouw pluizenbol en daarmee tegen een paal of zo is gereden… Als je een huisdier neemt dan hou je die in HUIS. En anders niet aan beginnen, want dan ben je zo een beestje niet waard.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *