Nieuws

Duikers redden aalscholver met dobber in bek

Zondagochtend is het duikteam van de brandweer in actie gekomen voor een aalscholver met een dobber in zijn bek. 

De vogel zwom rond met een dobber in zijn bek bij de Sluis in Almere Haven. Door het visdraad en de dobber kon de vogel niet meer vliegen. Duikers gingen het water in waarna zij geprobeerd hebben de vogel in te sluiten. De aalscholver ontsnapte vervolgens door onder water langs de duikers te zwemmen. Na enige tijd raakte de vogel uitgeput waarna hij door de duikers uit wat water gehaald kon worden. Brandweerlieden hebben vervolgens het visdraad en de dobber uit de bek gehaald.

Nadat de aalscholver op adem was gekomen kon hij weer terug het water in waarna hij direct naar zijn partner zwom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *