Persberichten

Poging tot straatroof in Muziekwijk

Op de Saint-Saënsgracht heeft op maandagochtend 21 maart een jongeman geprobeerd een 15-jarige jongen uit Almere te beroven. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

De Almeerse jongen fietst rond 08:00 uur over de Saint-Saënsgracht. Hij is onderweg naar school, in de buurt van de Europalaan. Terwijl hij fietst, ziet hij dat een jongeman voor hem het fietspad oversteekt. Die jongeman blokkeert dus de weg. Met opzet blijkt, want hij krijgt een zet van deze jongeman, waardoor hij ten val komt. De straatrover pakt zijn rugzak en probeert die los te trekken.

Slachtoffer vecht terug
Het slachtoffer laat dit niet zomaar gebeuren. Hij geeft de dader een stomp. Maar die geeft nog niet op en blijft trekken aan de rugzak. Dan pakt het slachtoffer de hand van de straatrover en draait die hand weg, zodat hij wel moet loslaten. De straatrover komt op de grond terecht en beseft dat hij dit niet gaat winnen. Hij komt weer overeind en gaat er zonder buit vandoor in de richting van Station Almere Muziekwijk.

Het slachtoffer heeft het stuur van de fiets op z’n borst gekregen. Dat doet pijn. Ook heeft hij last van z’n knie en z’n broek is gescheurd.

Signalement verdachte
– jongeman
– getinte huiskleur
– leeftijd ongeveer 17 jaar
– lengte circa 1,80 meter
– droeg een zwart lederen jasje tot aan de heup
– had een blauwe capuchontrui aan met de capuchon over zijn hoofd
– droeg rode sportschoenen met witte strepen van het merk Nike.

Vragen

Heeft u iets van de poging tot straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachte is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *