Persberichten

Groep met geweld beroofd op Lumièrestrand

Een groepje jongeren is op vrijdagavond 25 maart 2016 op het Lumièrestrand van hun spullen beroofd. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen spullen en vraagt om tips.

Die avond zit de groep, twee meisjes en drie jongens, bij de vuurkorf op strand aan het Lumièrepad. Terwijl ze bij het kampvuur zitten, zien ze even voor middernacht dat drie jongens in hun richting komen lopen. Vrijwel meteen is het foute boel. Eén van de drie jongens bedreigt het groepje met een wapen en één van de vrienden krijgt klappen. Dan eisen de drie de spullen van het vriendengroepje.

Pinnen
Gezien het geweld en de bedreigingen geven ze hun spullen zoals telefoons, geld en een bankpas af. De straatrovers dwingen één van hen ook de pincode te geven. Daarna springt één van de daders op een fiets, rijdt kennelijk naar een geldautomaat om daar te gaan pinnen en komt kort daarna weer terug.

Daders 
Dan gaan de drie straatrovers er lopend vandoor. Het groepje is erg geschrokken en slaat meteen alarm, maar de daders zijn spoorloos verdwenen. Van de drie is echter wel een uitgebreid signalement bekend (zie afbeelding).

De politie roept mensen op die iets gezien of gehoord hebben van de diefstal of de auto hebben zien rijden om zich te melden. Dat kan via gratis de opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of via het online tipformulier. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem via 0800-7000 of het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *