Persberichten

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden in Amsterdam

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart 2016 is aan de Gleditsiastraat in Almere is een zeer opvallende witte Volkswagen Golf gestolen. Twee dag na de diefstal is de auto op de Dukdalfweg in Amsterdam uitgebrand teruggevonden. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Die nacht parkeert de eigenaar van de auto, een 28-jarige Almeerder, zijn voertuig in een parkeervak voor zijn woning aan de Gleditsiastraat. Hij doet de auto met de afstandsbediening op slot, voelt nog even of de portieren inderdaad op slot zitten, gaat zijn woning binnen en vervolgens naar bed. De volgende ochtend kijkt zijn vriendin rond 09.00 uur uit het raam en ziet de auto niet staan. Hij blijkt gestolen.

Uitgebrand
Twee dagen later krijgen ze slecht nieuws als ze door de Amsterdamse politie worden gebeld. Zijn auto is ’s nachts brandend gevonden op een industrieterrein aan de Dukdalfweg in Amsterdam. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

Auto
Het ging om een Volkswagen Golf diesel uit 2009. Hij was wit van kleur met getint glas en was geheel in R-line-uitvoering. De auto had een dubbele uitlaat en was voorzien van opvallende grote vijf-spaaks-sportvelgen. Het kenteken was 7-KVB-86 en dat kenteken was ook in de ruiten van de auto gegraveerd.

De politie roept mensen op die iets gezien of gehoord hebben van de diefstal of de auto hebben zien rijden om zich te melden. Dat kan via gratis de opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of via het online tipformulier. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem via 0800-7000 of het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Foto’s: Politie Midden Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *