Nieuws

Weinig stormschade in Almere

De storm die op paasmaandag over Almere trok heeft tot nu toe voor weinig schade gezorgd. Wel werd de Doe- en Kijkdag op De Kemphaan afgelast. 

Even na half tien heeft de brandweer in een boom naast de busbaan bij de Achterwerf enkele takken verwijderd. Deze dreigden namelijk van de boom af te knappen. Het busverkeer heeft enige tijd hinder ondervonden. Rond 09:50 uur kwam een melding binnen van een omgewaaide boom op de Tussenring. De brandweer heeft de boom van de weg gehaald.

Even na half elf moest de brandweer naar de Waterwijk. Op de Sterrogstraat bleek de top van een boom te zijn bezweken door de harde wind. Met behulp van de hoogwerker werd de tak verwijderd, dat ging echter niet gemakkelijk. Nadat de brandweer de tak doormidden had gezaagd bleef deze hangen in twee bomen. Een brandweerman heeft met behulp van een kettingzaag de tak geheel los gezaagd. Na een inzet van ruim 90 minuten was het gevaar geweken en kon de brandweer inpakken.

De Doe- en Kijkdag op Stadslandgoed De Kemphaan, welke dit jaar voor de 21ste keer gehouden zou worden, is vanwege de slechte weersvoorspellingen gisteren afgelast. Of het evenement verplaatst wordt naar een andere datum is niet bekend.

Een gedachte over “Weinig stormschade in Almere

  • Lilian Wiekenkamp Baegen

    Zou prima verplaatst kunnen worden naar pinksteren. Ik denk dat je dan heel veel mensen erg blij maakt. #doeenkijkdagdekemphaan

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *