Nieuws

Appartementen Balistraat ontruimd na brand

In de nacht van zaterdag op zondag is er rond 01:25 uur brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Balistraat.

De brandmelding kwam binnen bij de brandweer door een automatische brandmelder. Een minuut later bleek het te gaan om een daadwerkelijke brand waarna er meer hulpdiensten richting de Balistraat zijn gestuurd. In het appartementencomplex is een woongroep gevestigd van Kwintes waar mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid wonen. Een deel van de bewoners kon zelfstandig uit hun woning komen, op aanwijzing van de aanwezige BHV’ers. Een aantal bewoners is door de brandweer uit hun woning gehaald. Twee katten zijn opgevangen door medewerkers van de dierenambulance.

Meerdere bewoners hebben rook ingeademd, zij zijn nagekeken in de ambulance. Er raakte niemand gewond. In het complex van Kwintes kunnen maximaal 37 mensen verblijven. Er zijn 23 bewoners tijdelijk opgevangen op een andere locatie van Kwintes in de buurt. De bewoners kunnen vannacht niet meer terug naar hun woning. Een aantal bewoners is opgevangen door vrienden of familie. De overige bewoners krijgen elders onderdak.

Burgemeester Franc Weerwind is in de loop van de nacht ter plaatse gekomen om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de situatie en de getroffen bewoners en begeleiders te ontmoeten.

Update: Omroep Flevoland meldt dat er een 37-jarige bewoner van het complex is aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting.

2 gedachten over “Appartementen Balistraat ontruimd na brand

 • mario blanken

  Burgemeester Weerwind is aanwezig op de opvang van de bewoners Balistraat. Hij spreekt met de bewoners over de gebeurtenis op de Balistraat. De bewoners zijn opgevangen op een ander locatie van de instelling.

  Beantwoorden
  • jacqueline

   het is een woonvorm voor mensen met psychische en sociale kwetsbaarheden, en niet wat de brandweer beambte zei, verslaafde en dakloze……..foutje bedankt als je wilt praten over iets ,doe het dan goed of niet. Bovendien maakt het niet uit wat voor soort woonvorm, het is erg genoeg dat er brand was.
   mvg. Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *