Persberichten

17-jarige jongen beroofd en mishandeld in Filmwijk

Politie logoOp vrijdagavond 15 januari werd een man mishandeld en beroofd nabij een bushalte. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.50 uur stapte een jongen uit de bus bij een bushalte op de Bunuellaan. Twee andere jongens, die ook in de bus zaten, stapten tegelijkertijd uit. Het 17-jarige slachtoffer zag dat de jongens achter hem aanliepen. Uit het niets kreeg hij klappen en stompen en werd hij bedreigd met een steekwapen. De jongens eisten dat het slachtoffer zijn jas uit deed. De verdachten wisten ook de tas en de telefoon van de jongen af te pakken. Het slachtoffer kon ontkomen, doordat er een bus aan kwam rijden, waar hij kon instappen. De verdachten bleven achter bij de bushalte. Het hevig geschrokken slachtoffer ging naar huis en belde de politie. Hij kon een uitgebreid signalement van de verdachten geven.

Signalementen

De eerste verdachte is een jongen van rond de 17/18 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft kort donker krullend haar. Verder heeft hij een grote brede neus, dikke wenkbrauwen en bruine ogen. Hij praatte luid Nederlands, met een buitenlands accent. Hij droeg een rode korte gewatteerde jas met een capuchon tot op zijn heupen, vermoedelijk van het merk Moncler. Op de jas zaten grote banen, wat witte accenten en een logo van het merk Moncler. Verder droeg hij een zwarte joggingbroek en wat opviel was een litteken boven zijn rechteroog.

De tweede verdachte is een jongen van ongeveer 17/18 jaar oudĀ en rond de 1,80 meter lang. Hij heeft zwart, opgeschoren krullend haar en bruine ogen. Verder had hij een puntige neus en puistjes in zijn gezicht. Hij sprak Nederlands zonder opvallend accent. Verder droeg hij een korte donkergroene jas tot op de heupen zonder capuchon. Hij droeg een donkere strakke spijkerbroek.

Iets gezien?

De politie vraagt mensen die de beroving hebben gezien of meer informatie hebben over de verdachten contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook als u in de bus zat en de jongens heeft zien uitstappen bij de Bunuellaan vragen wij of u zich wil melden bij de politie in Almere. Doet u dit liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *