Persberichten

Bestuurder gestolen auto aangehouden na achtervolging

Bestuurder gestolen auto aangehouden na achtervolging - PA
Foto: Politie Almere

De bestuurder van een gestolen auto is maandag in de vroege ochtend na een achtervolging aangehouden in Literatuurwijk.

Agenten zagen rond vier uur twee voertuigen rijden welke in de tegengestelde richting reden op de oprit van de A6 bij de Hogering. De agenten wilden beide voertuigen staande houden en blokkeerden daarom de Hogering. Eén van de voertuigen stopte netjes, de andere keerde gelijk en ging ervandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet.

Het voertuig reed met zeer hoge snelheid de Literatuurwijk in. Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem op de J. Greshoffstraat waardoor deze niet meer verder kon rijden. De verdachte ging er vervolgens rennend vandoor. De agenten gingen er direct achterna. Door het snelle handelen was er geen kans om de sirene uit te zetten waardoor het politievoertuig een tijdje met de sirene aan heeft stilgestaan. Na enige tijd kon de verdachte worden aangehouden. Hij krijgt diverse strafbare feiten ten laste gelegd.

Het voertuig waar de verdachte in reed bleek gestolen te zijn. In verband met het rijgedrag van de verdachte is tevens zijn rijbewijs ingevorderd. De recherche zal verder onderzoek doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *