Persberichten

Maatregelen verkeersveiligheid bij inzet NS-bussen

NS-bus vast in gras na keeractie (1)Op zaterdag 12 en zondag 13 december werkt ProRail aan het spoor in Almere. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Weesp en Almere Oostvaarders. NS laat bussen rijden voor reizigers op dit traject.  Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en krijgen het advies hun reis kort voor vertrek te plannen via de Reisplanner of Reisplanner Xtra-app. 

Op initiatief van de gemeente Almere zijn samen met NS en haar busvervoerder extra maatregelen getroffen om situaties zoals eind oktober te voorkomen. In dat weekend zijn veel klachten gemeld over verkeersonveilige situaties en NS bussen die moesten keren op de busbaan. Ook werd een aantal chauffeurs beboet.

Met de nieuwe maatregelen worden routes nu duidelijker aangegeven en krijgen chauffeurs betere instructies op de specifieke Almeerse situatie. Ook is op elk station een buscoördinator aanwezig en is er een mobiele coördinator die met herkenbare auto met zwaailicht over de busbaan in Almere mag. Ook zijn er extra NS-medewerkers aanwezig op station Almere Centrum om reizigers te informeren en goed op weg te helpen. Op station Weesp wordt een deel van het P&R terrein afgezet voor de NS bussen.

De gemeente Almere, NS en de busvervoerder hebben het vertrouwen dat met deze aanpak de reiziger centraal staat en de verkeersveiligheid voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *