Persberichten

Man beroofd van goederen in De Wierden; politie zoekt getuigen

Politie_sirene Op zaterdag 14 november werd een verkoper van hoverboards (soort mini segway) onder bedreiging van een wapen van zijn handelswaar beroofd. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Rond 19.55 uur had het slachtoffer met een voor hem onbekende koper op de Oldewierde afgesproken om enkele hoverboards aan hem te verkopen. Gezamenlijk liep men naar het daar aanwezige flatgebouw en betraden zij de portiekruimte. Daar bemerkte het slachtoffer dat een tweede persoon zich bij hen voegde. Tijdens het gesprek met de beide onbekende mannen toonde één van hen plotseling een wapen en werd de verkoper daarmee bedreigd. Hij werd gedwongen zijn handelswaar aan hen af te staan. Het gaat hierbij om drie zogenaamde elektrische Hover-boards met een gezamenlijke waarde van 1350 euro. Na de gewelddadige diefstal renden de twee verdachten weg in de richting van de busbaan aan de Oldewierde.

Signalement verdachten
Van beide verdachten is een bruikbaar signalement bekend :

Verdachte 1 is een man met een donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst, tussen 185 en 190 centimeter lang en tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur, zware stem en mogelijk een gouden tand in zijn bovenste rij tanden. Verder droeg hij twee diamanten oorknopjes en had zwarte rastaharen die hij in een donker net droeg. Hij was gekleed in een zwarte jas (mogelijk van het merk The North Face) met een donkere spijkerbroek en zwarte sneakers.

Verdachte 2 is ook een man met donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst, tussen de 180 en 185 centimeter lang en tussen de 20 en 25 jaar jaar oud. Hij heeft een breed postuur met een brede nek. De tweede verdachte had een zware stem en een kaal hoofd. Hij droeg twee vesten, waarvan een grijze van het merk Nike en een tweede van het merk Nike model/serie Techfleece.

Heeft u informatie over de beroving of de daders?
De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen en/of personen die menen deze verdachten te herkennen op basis van de combinatie en de kleding. Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever liever anoniem blijven? Belt u dan alstublieft meldlijn M 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *