Persberichten

Vogeltjes en accu’s gestolen bij inbraak Kruidenwijk

Inbrekers stelen in de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus 2015 uit een schuur in een tuin in de Kruidenwijk elf bijzondere vogeltjes en twee accu’s met laders voor elektrische fietsen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen accu’s en vogeltjes met kooitjes.

Baardmannetjes
In de schuur achterin de tuin staat een volière. De eigenaar van de vogels heeft als hobby het kweken van bijzondere vogels. Hij verkoopt ze onder meer via Marktplaats. Zaterdagochtend 1 augustus staat hij vroeg op en loopt rond 07.00 uur naar de schuur. Hij ziet dan dat er is ingebroken en dat er elf baardmannetjes ontbreken. De vogels hebben allemaal een ringetje met het kweeknummer H6365.

Er zijn ook meerdere kooitjes weg. Waarschijnlijk zijn de vogeltjes daarin vervoerd. De man heeft sterk het idee dat de dief of dieven vogelkenners zijn en bewust op de exclusieve vogels uit zijn geweest. De vogels zijn samen ongeveer zeshonderd euro waard.

Accu’s
Behalve de vogels zijn ook twee accu’s met laders voor elektrische fietsen gestolen. Het gaat om Twistaccu’s van het merk Giant. Die lagen ook in de schuur. Die accu’s zijn samen zo’n 1250 euro waard. Al met al is de schade bijna 2000 euro.

Vragen
– Heeft u iets gezien van de inbraak in de Kruidenwijk in de nacht van 31 juli op 1 augustus 2015?
– Weet u misschien wie de verdachten zijn?
– Weet u misschien waar de gestolen baardmannetjes of de gestolen accu’s gebleven zijn?
Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

https://www.youtube.com/watch?v=CrEFsNZb7l0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *