Nieuws

Controle op verkeer en criminaliteit in Buiten

Zaterdagmiddag heeft de politie in Almere Buiten de hele middag willekeurig voertuigen gedirigeerd naar een controleplaats. De controle was opgezet vanwege de vele inbraken in de Bouwmeesterbuurt en Molenbuurt de afgelopen periode. Door juist rondom deze wijken te controleren en zo veel mogelijk voertuigen die de wijken ingaan of uitkomen te controleren hoopt de politie de criminelen op te sporen.

Naast de controle op criminelen nam de politie tegelijk de verkeersveiligheid mee. Wanneer er ruimte was op de controleplaats dirigeerde een motorrijder een aantal auto`s van de Polderdreef de controleplaats op. Tijdens de controle werden de papieren en technische staat van het voertuig gecontroleerd, 31 bekeuringen zijn voor deze zaken uitgeschreven. Eén persoon bestuurde een voertuig zonder rijbewijs.

Zeven voertuigen konden op extra aandacht rekenen. Deze voertuigen werden doorzocht op bijvoorbeeld inbrekersgereedschap. Vijf voertuigen zijn door de politie in het systeem geregistreerd. In een voertuig werd drugs aangetroffen waarop de bestuurder werd aangehouden en een onderzoek gestart. In een ander voertuig zijn diverse verdachte goederen aangetroffen. Ook hiervoor is een persoon aangehouden en loopt het onderzoek. Verder zijn er ook nog vier gesignaleerde personen aangetroffen. Eén persoon is aangehouden terwijl de drie andere personen direct een openstaande boete hebben betaald.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *